Je weerstand op peil houden, doe je met deze drie tips

De herfst en winter komen er aan en dit betekent dat we allemaal weer verkouden worden. Het is koud, we zien minder zonlicht en het regent veel. Al deze factoren zorgen ervoor dat onze weerstand omlaag gaat en we sneller vatbaar zijn voor virussen en dus verkouden worden. Wil je de kans verminderen op die winter hoest? Wij hebben drie tips voor je om je weerstand op peil te houden. 

Je weerstand op peil houden, doe je met deze drie tips

Drink voldoende water 

In welk seizoen we ook zitten, je moet genoeg water drinken. Water zorgt er namelijk voor dat je organen goed blijven werken. Daarnaast geeft vocht je lichaam energie. Van veel water drinken moet je ook vaker naar de wc. En dat is nu juist de bedoeling! Plas voert namelijk afvalstoffen af. Deze afvalstoffen wil je niet in je lichaam houden, want ze verzwakken je immuunsysteem. 
Drink elke dag ongeveer 2 liter water per dag. Deze hoeveelheid heeft je lichaam elke dag nodig om onder andere  je afvalstoffen af te voeren. 

Eet voldoende fruit 

De tweede tip is genoeg fruit te eten. Fruit zit helemaal vol met voedingsstoffen en vitamines. Die vitamines en voedingsstoffen heb je nodig om je weerstand op peil te houden.  Sinaasappels bevatten veel vitamine C, deze vitamine is perfect voor het in stand houden van je weerstand. Een ander voorbeeld is een banaan. In een banaan zit vitamine B6, perfect voor de werking van je immuunsysteem. 

Eet genoeg vezels

De laatste tip is voldoende vezels te eten. Vezels zijn belangrijk voor je weerstand, omdat het een voedingsbron voor microbiotica in je darmen is. Deze microbiota werkt bacteriën tegen. Daarnaast zijn vezels goed voor de spijsvertering en hebben ze een positief effect op het cholesterolgehalte. 

Je kan je vezels en fruit al goed binnenkrijgen bij je ontbijt. Als je overnight oats maakt met havermout en blauwe bessen of bananen, heb je al veel voedingsmiddelen in de ochtend binnen. Daarnaast kun je in de middag fruit als tussendoortje eten. Zo krijg je gegarandeerd genoeg fruit binnen. Probeer een waterfles te gebruiken als je water drinkt. Uit een grote waterfles drink je vaak meer dan uit een klein glas, omdat je deze de hele tijd moet vullen. 
Door goed voor je lichaam te zorgen met het juiste eetpatroon kun je je weerstand op peil houden. 
 

Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens