Het kiezen van een personal trainer

Als je in vorm wilt komen, is het kiezen van de juiste personal trainer essentieel. Maar met zoveel trainers die er zijn, hoe weet je welke geschikt is voor jou? Iedere personal trainer heeft zijn eigen kenmerken en hebben doorgaans verschillen in methodes en omgang met mensen. Dit is natuurlijk zoals je met docenten op school ook hebt. De een past wel bij jou en de ander een stuk minder. 

In dit artikel helpen we jou met het kiezen van een geschikte personal coach. 

Het kiezen van een personal trainer

Hoe kies je een personal trainer?

Voordat je op zoek gaat is het belangrijk om van te voren een aantal kernwaarde op te stellen. Wat vind je belangrijk om te doen, wat zijn jouw doelen en op welke manier wil je dit doen. Wanneer je een personal trainer hebt gevonden, zal er altijd een intake gesprek plaatsvinden. 

Hier wordt diverse kenmerken behandelt om te kijken of beide partijen goed met elkaar verbinden. De communicatie, vertrouwen, principes en kernwaarden is belangrijk tussen de personal coach en jezelf. Wanneer dit niet is, zul je moeite hebben om doelen te behalen en sessies uit te voeren. 

Het is belangrijk om een ​​personal trainer te vinden die bij je past. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen van een trainer:

  • Zijn ze gecertificeerd? Zorg ervoor dat de trainer de juiste referenties heeft van een geaccrediteerde organisatie.
  • Hebben ze ervaring met het werken met mensen zoals jij? Als je specifieke doelen of behoeften hebt, zoek dan een trainer die ervaring heeft met het helpen van anderen om vergelijkbare doelen te bereiken.
  • Bieden ze een gratis consult aan? Dit is een geweldige manier om je trainer te leren kennen en te zien of ze bij je passen.
  • Hebben ze een goede reputatie? Vraag rond of lees online beoordelingen om een idee te krijgen van wat anderen van jouw potentiële trainer vinden.
  • Het is ook verstandig om te kijken naar een annuleringsbeleid te kijken. Het kan voorkomen dat je een aantal sessies moet missen door het leven, door omstandigheden. Bij de een moet je de kosten gewoon betalen en bij de ander kun je deze eenvoudig verplaatsen of in ieder geval niet gerekend worden op de kosten. 

Het vinden van de juiste personal trainer kan een ontmoedigende taak zijn, maar het is belangrijk om er een te vinden die bij je past. Zorg ervoor dat de potentiële trainer gecertificeerd is en ervaring heeft met het werken met mensen zoals jou. Vraag rond of lees online beoordelingen om een idee te krijgen van wat anderen van de potentiële trainer vinden. Als je specifieke doelen of behoeften hebt, zoek dan een trainer die ervaring heeft met het helpen van anderen om vergelijkbare doelen te bereiken.

Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens