Trainen met een personal trainer

Veel Nederlanders laten zich begeleiden door een personal trainer om op een juiste manier fit te worden en in vorm te komen. Samen zul je een traject beginnen, sportdoelstellingen opstellen en zorgt de trainer voor motivatie om deze doelen ook te halen op de juiste manier. Je wilt namelijk resultaat zien en de meeste mensen hebben een motivator nodig om naar de sportschool te gaan. 

In dit artikel zullen we de voordelen weergeven waarom sporten met een personal trainer zeer ideaal is en waarom we het aanraden om te sporten met een personal trainer. 

Trainen met een personal trainer

Voordelen van een personal trainer

Het correct uitvoeren van de oefeningen
Door te gaan sporten onder begeleiding van een trainer, weet je zeker dat oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd. Bij veel oefeningen moet een bepaalde houding aan worden gehouden, zodat de spieren ook op de juiste manier worden getraind. Je leert onder andere de houding, hoeveel herhalingen, tempo, rust en gewicht. 

Alles uit de sessie halen
Naast het uitleggen van oefeningen zorgt een personal trainer ervoor dat je het maximale uit je lichaam haalt. Hierdoor kun je over je eigen grens gaan en zul je sterker worden, zowel lichamelijk als mentaal. Bij een personal trainer is opgeven namelijk geen optie, evenals niet je best doen. 

Motivatie om te sporten
Wanneer je begeleid wordt om te sporten, zul je dit doen op afspraak. Het maken van een afspraak is een goede motivator om te gaan sporten, aangezien je eigenlijk verplicht bent om te gaan. Je zult dit niet zo snel laten schieten als je met een trainer doet en als je zelf gaat sporten, komt dat wel eens voor. 

Leuk en uitdagend
Een personal trainer zorgt doorgaans voor veel variatie tijdens de training. Daarnaast zorgt die er ook voor dat het sporten met plezier wordt gedaan, maar ondertussen ook zeer uitdagend kan zijn. Door plezier te hebben zul je ook sneller terugkomen om te sporten. Je laat in dit geval de taak van plezier over aan de trainer, naast het houden van uitdaging en het behalen van doelen. 

Persoonlijk advies en op maat
Bij een personal training staat persoonlijk altijd centraal. Je zult advies op maat krijgen van een gecertificeerde begeleider en die zal rekening houden met jouw fysieke en mentale omstandigheden. Mocht je nog last hebben van een oude blessure of andere gevallen, dan zal de personal trainer het traject hierop aanpassen. Zo kan het lichaam op de juiste manier herstellen en zal het niet overbelasten. 

Ben je momenteel op zoek naar een personal trainer in de buurt van Venlo, dan kun je terecht bij Personal Body Care voor persoonlijke begeleiding of advies op maat. 

Het behalen en behouden van een doel
Voordat je begint met trainen, zul je eerst een voorbereidingsgesprek hebben met de trainer. Tijdens het gesprek zal de trainer diverse vragen stellen om vervolgens jouw doelen op te stellen op maat en volgens wens. Hier wordt ook direct het gewicht, vetpercentage en spiermassa gemeten. Na het gesprek zal de personal trainer een trainingsschema en een voedingsplan samenstellen. Hiermee kun je doelen behouden en behalen zonder enige afwijking. 

Mentale gezondheid
Veel personal trainers zijn ook getraind met betrekking op de mentale gezondheid. Afvallen is niet alleen even een uurtje bewegen, maar komen ook allemaal mentale obstakels van pas. Deze houden vaak fysieke doelen tegen, maar samen met een personal coach kun je patronen, gedragingen en blokkades tegengaan. 

Het trainen volgens jouw eigen agenda
Wanneer je een personal trainer inhuurt, dan is het mogelijk om trainingssessies te plannen die in jouw eigen agenda passen. Wil je in de ochtend, dan kun je sessies in de ochtend krijgen. Wil je liever in de avond, dan krijg je de sessie in de avond. Overleg samen met de trainer en creëer een mooi trainingsschema op maat. 

Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens