Wat, waarom en hoe wil je afslanken

Het gaat er uitsluitend om wat JIJ met afslanken wilt bereiken. Natuurlijk ook waarom en hoe je wilt afslanken. Je zult er wel op moeten letten dat je niet een onrealistisch doel kiest. Veel te veel mensen die beginnen wat meer aandacht te geven aan hun lichaamsgewicht hebben onrealistische verwachtingen. Je wordt echt nooit precies zoals Brat Pitt. Het lichaam van Angelina Jolie is al van haar en niet van jou. Wist je trouwens dat 30% van de mensen die begint met afvallen volgens de officiële norm helemaal niet te zwaar is?

Wat, waarom en hoe wil je afslanken

Een gezonde levensstijl

Misschien heb je een goed gewicht en gaat het fantastisch met je, maar wil je zeker weten dat je levensstijl gezond is. Dan vind je op Slank en Sterk voldoende informatie om dat voor jezelf vast te stellen. Misschien gaat het goed en ben je niet te zwaar, maar besef je wel waarom je vaak niet zo gezond bezig bent en dat je op deze manier over tien, vijftien jaar wel last kan hebben van overgewicht. Dan kan Slank en Sterk je helpen je leefstijl wat gezonder te maken zodat de kans dat je over tien jaar nog dezelfde jurkmaat hebt, wat groter wordt. Of misschien heb je gewoon overgewicht, wil je dat niet langer ontkennen en ben je van plan er iets aan te doen.

Het gaat om een verandering in levensstijl omdat dat op de lange termijn de meeste vooruitzichten biedt op blijvende en gezonde controle over je lichaamsgewicht. Daarmee verbeter je dan ook je vooruitzichten op wat langere termijn gezond te blijven, hoewel er natuurlijk nooit een garantie is dat je altijd gevrijwaard zult blijven van ziekten.

Afvallen en afslanken kan iedereen

Vraag het maar aan de tienduizenden Nederlanders die telkens weer aan een nieuw modedieet beginnen. Ze weten er alles van. In korte tijd verliezen ze vele kilo’s. Het is echt een koud kunstje. Wat moeilijk is, is om dat gewicht niet net zo snel weer terug te krijgen. Daarvoor is meer nodig dan alleen een dieet, wat meer sport of wat obscure middeltjes die je van een anonieme ondernemer op het internet koopt.

Veel mensen leven op een manier die ze eigenlijk niet prettig vinden. Ze willen best wat meer bewegen en anders eten, maar zien niet hoe ze dat in hun dagelijks leven een plaats moeten geven. Redenen om niet te veranderen zijn er vele, onder andere:

  • Misschien ben je te druk en heb je geen tijd om aan sport te doen en gezond voedsel klaar te maken.
  • Misschien weet je niet precies hoe je het moet doen.
  • Misschien eet je elke dag weer je bordje leeg omdat je zo bent opgevoed.
  • Misschien denk je dat het onbeleefd is om als je ergens op bezoek bent de zelfgebakken appeltaart met slagroom te weigeren. Misschien ben je erg sociaal en als een ander een toetje neemt, dan vind je het leuk om mee te doen.
  • Wil je dat allemaal echt, of doe je het omdat je er nooit over hebt nagedacht? Of misschien durf je het niet omdat als je andere dingen doet dan mensen van je gewend zijn, ze je misschien vreemd gaan vinden.
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens