Afvallen met Kettlebells 

Kettlebells zijn een geweldige manier om weerstandstraining toe te voegen aan je trainingsroutine en ze kunnen je helpen snel af te vallen. Je kunt kettlebells gebruiken voor cardio, krachttraining en zelfs stretchen.

Afvallen met Kettlebells

Wat zijn kettlebells?

Kettlebells zijn gewichten met een handvat aan de bovenkant, waardoor ze gemakkelijk vast te pakken zijn. Ze zijn vaak gemaakt van gietijzer, maar ze zijn ook terug te vinden in vinyl en andere materialen. Kettlebells zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van vijf pond helemaal tot 100 pond of meer. Veel mensen vinden het leuk om kettlebells te gebruiken omdat ze een geweldige training bieden en voor een verscheidenheid aan oefeningen kunnen worden gebruikt.

Kettlebells gebruiken om af te vallen?

Kettlebells zijn een geweldige manier om af te vallen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en nemen niet veel ruimte in beslag. Je kunt ze thuis of in de sportschool gebruiken. Kettlebells zijn een van de beste manieren om calorieën te verbranden en af ​​te vallen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van kettlebells voor gewichtsverlies:

  • Begin met een laag gewicht. Gebruik een gewicht dat je zonder inspanning aankan. Naarmate je sterker wordt, kun je het gewicht verhogen.
  • Houd je herhalingen consistent. Streef naar 3 sets van 10 herhalingen.
  • Focus op jouw formulier. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt en je core aangespannen.
  • Adem consequent. Adem uit terwijl je de kettlebell optilt en adem in terwijl je hem laat zakken.

De voordelen van het gebruik van kettlebells om af te vallen

Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om af te vallen, kun je kettlebells overwegen. Kettlebells zijn gietijzeren gewichten die eruitzien als een kanonskogel met een handvat. Ze zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, mede door hun veelzijdigheid en effectiviteit. Hier zijn slechts enkele van de voordelen van het gebruik van kettlebells voor gewichtsverlies:

Kettlebells bouwen spieren op: Een van de sleutels tot afvallen is om meer calorieën te verbranden dan je verbruikt. Door spieren op te bouwen, helpen kettlebells je daarbij. Spieren zijn metabolisch actiever dan vet, wat betekent dat het zelfs in rust meer calorieën verbrandt.

Kettlebells verbeteren de cardiovasculaire gezondheid: Naast dat ze u helpen gewicht te verliezen, kunnen kettlebells ook jouw cardiovasculaire gezondheid verbeteren. De American Council on Exercise merkt op dat een kettlebell-training je hartslag kan verhogen tot hetzelfde niveau als het rennen van een mijl van zes minuten.

Kettlebells verbeteren de coördinatie en balans: Kettlebells vereisen dat je meerdere spiergroepen tegelijkertijd gebruikt, wat je coördinatie en balans kan verbeteren. Dit is niet alleen gunstig voor het afvallen, maar ook voor dagelijkse activiteiten zoals boodschappen dragen of spelen met de kinderen.

Kettlebell-workouts voor beginners

Aan de slag gaan met kettlebells kan ontmoedigend zijn - het zijn tenslotte niet je typische dumbbells. Maar laat dat je er niet van weerhouden om ze eens te proberen! Kettlebells zijn een geweldige manier om variatie aan je trainingsroutine toe te voegen, en ze bieden een aantal voordelen die andere soorten gewichten gewoon niet kunnen evenaren. Hier zijn een paar dingen die je moet weten voordat je aan de slag gaat.

Allereerst is het belangrijk om het juiste gewicht te kiezen. Als je een beginner bent, begin dan met een lichte kettlebell (5-10 lbs) en werk je omhoog naarmate je sterker wordt. Ten tweede, focus op vorm boven gewicht. Het is beter om een ​​lichte kettlebell met een goede vorm te gebruiken dan een zware met een slechte vorm. Ten derde, oefen de basis. Zwaai de kettlebell tussen je benen en dan tot schouderhoogte. Hurk laag en druk dan op de kettlebell boven je hoofd. Deze drie oefeningen geven je een solide basis voor meer geavanceerde bewegingen.

Kettlebell-workouts voor halfgevorderden

Intermediaire kettlebell-oefeningen zijn perfect voor degenen die de basisbewegingen van de kettlebell onder de knie hebben en klaar zijn om hun training naar een hoger niveau te tillen. Hoewel sommige van deze oefeningen in het begin misschien ontmoedigend lijken, zijn ze eigenlijk vrij eenvoudig te leren met een beetje oefening. Een van de beste dingen van kettlebells is dat ze voor een breed scala aan oefeningen kunnen worden gebruikt, zodat je altijd iets nieuws kunt vinden om je training interessant te houden. Hier zijn enkele geweldige kettlebell-oefeningen voor halfgevorderden:

Single leg deadlifts: deze oefening traint je hamstrings, bilspieren en onderrug. Om deze beweging te doen, ga je gewoon op één been staan en houd je een kettlebell met beide handen voor je. Buig langzaam naar de heup en laat de kettlebell naar de grond zakken. Zorg ervoor dat je de rug recht houdt en dat je kern tijdens de hele beweging betrokken blijft. Zodra de kettlebell de grond bereikt, druk je door je hiel om terug te keren naar de startpositie. Herhaal aan de andere kant.

Goblet squats: deze oefening traint je quads, bilspieren en core. Om deze beweging te doen, begin je met het vasthouden van een kettlebell met beide handen dicht bij je borst. Houd je core ingeschakeld en laat je langzaam zakken in een gehurkte positie. Zodra je dijen evenwijdig aan de grond zijn, druk je door je hielen om terug te keren naar de startpositie.

Renegade-rijen: deze oefening traint je rug, biceps en kern. Begin in een push-up positie met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en een kettlebell in elke hand. Houd je core betrokken, rij één kettlebell omhoog naar je borst terwijl je je lichaam stabiel houdt. Laat het gewicht weer zakken en herhaal aan de andere kant. Ga door met het afwisselen van kanten totdat alle herhalingen zijn voltooid.

Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens