Hoe je ideale gewicht bereiken

Qua aanpak is er al heel veel onderzocht en uitgeprobeerd op het gebied van afslanken en het bereiken van een ideaal gewicht. Je hoeft dus niet aan te modderen met methoden die iemand op een namiddag bedacht heeft en die een neef heeft die zijn aanpak leuk voor hem op het internet heeft gezet. Van alles beloven over snel afslanken kan iedereen. Voor deze methode hoef je geen diploma te hebben.

De leukste belofte van de verkopers van dromen is dat je snel een ideaal figuur krijgt zonder vervelende diëten en zonder dat snel afvallen je een zweetdruppeltje kost. Geloof je dat soort beloften liever, dan moet je niet bij Slank en Sterk zijn. Je zult waarschijnlijk wel degelijk je manier van eten moeten veranderen om af te slanken. In ieder geval zul je andere keuzes moeten maken en je bewust blijven van het belang daarvan. Dat moet je zelfs de hele verdere rest van je leven doen. En ook zul je meer moeten gaan bewegen. Ook dat duurt de hele verdere rest van je leven, niet alleen maar gedurende een paar weekjes.

Hoe je ideale gewicht bereiken

Het ideale gewicht bereik je door een plan van aanpak

Waarschijnlijk vind je hieronder de beste aanpak om het ideale gewicht te bereiken: 

  • beter eten, dat wil zeggen ‘goed voeden’ in plaats van alleen maar 'vullen',
  • een plan om wat meer te gaan bewegen en doen wat je leuk vindt,
  • voortdurend informatie doornemen en trucs leren over effectief afslanken zodat je weet wat je doet, en je vooral bewust blijven van de keuzes die je wilt maken en trouw blijven aan die beslissingen,
  • begeleiding bij je pogingen om werkelijke veranderingen in je leven een plaats te geven en dat vol te houden.
  • Waar staat je eetgedrag voor? Waarom beweeg je zo weinig? En hoe ga je daar iets aan doen in plaats van uitvluchten te zoeken waarom je niet ‘kunt’ veranderen.

Op lange termijn volhouden

De nadruk ligt op hoe je dat op de lange termijn volhoudt. Daar zit namelijk meestal het punt waar verschil gemaakt kan worden. Eigenlijk val je van de meeste methoden in het begin wel aardig af. Maar wat gebeurt er na een half jaar? Weet je het vol te houden?

Bovendien is het belangrijk te onderzoeken hoe je de omgeving waarin je dat moet realiseren kunt veranderen. Je leeft immers niet alleen. Maak je deel uit van een gezin en wil je afvallen, dan zou je uitsluitend voor jezelf apart eten moeten bereiden omdat de andere gezinsleden er misschien niet in zijn geïnteresseerd. Dat is bijna een verloren zaak. Het zal je gezin trouwens niet schaden als ze gezonder gaan leven. Die doen maar mee.

Je loopt ook rond in een wereld vol winkels waarin de voedingsproducten je van alle kanten toelachen. Van overal lonkt de verleiding om je niet druk te maken over wat je eet en hoe je beweegt. Weet je wat er aan calorieën en ongezond vet over de toonbank gaat als je een extra dikke hamburger bestelt en een dubbele portie frites, met daarbij een beker cola met emmer- afmetingen? Weet je wat je in je boodschappenkarretje doet in de supermarkt?

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens