Sport en voeding tips

Het bewegen van het lichaam op de juiste manier zorgt voor een gezonder lichaam en houd je fit. Evenals het consumeren van gezonde voeding helpt hierbij. 

Hieronder vind je enkele tips die helpt om dit ook vol te houden in jouw gezonde levensstijl. We willen allemaal een gezond lichaam hebben, maar het is wel belangrijk dat het op een prettige manier gebeurd. 

Zo moet je jezelf motiveren om de dag goed te beginnen, een gezond ontbijt te maken en dat de gehele dag door. Dit kan op sommige vlakken vermoeiend en lastig zijn. Een duwtje in de rug kan zeer positief zijn en vandaar ook deze tips om jou te helpen.

Sport en voeding tips

Samen sporten

De eerste tip is eigenlijk zeer belangrijk om te doen. Samen sporten zorgt ervoor dat je naast socialiteit ook elkaar kunt prikkelen en hierdoor zul je meer bereiken dan dat je van te voren kunt denken. Elkaar motiveren en het geven van adviezen maakt het sporten nog veel leuker. 

Het hebben van een sport buddy zorgt voor een lager stressniveau, betere mentale gezondheid en de nodige motivatie om pittige obstakels te overwinnen. Zit je er even doorheen, dan staat je buddy voor je klaar! 

Voldoende hydratatie 

Het klinkt zeer eenvoudig om voldoende hydratatie binnen te krijgen, maar toch veel mensen vergeten dat. Iedereen vergeet wel eens om onvoldoende te hydrateren. Mocht je moeite hebben met het krijgen van voldoende vocht, dan helpen we jou graag met de volgende hydratatie tips:

Begin iedere dag met een glas water. Op het moment dat je wakker wordt, het bed uitstapt, loop je naar de keuken en drink een glas water. Je lichaam verliest namelijk vocht tijdens je nachtrust. Een glas water in de ochtend kan voor een goede energiekick zorgen evenals een gezonde huid en een fit gevoel. 

Een glas water zorgt ook voor meer stimuli bij stofwisseling. We raden ook aan om bij iedere maaltijd een glas water te drinken. 

Creëer een gewoonte. Elke keer als je de keuken in loopt om een aantal slokken water te pakken. Het klink zeer eenvoudig, maar dat is het nog niet. In het begin zul je het namelijk vergeten, maar het helpt enorm om voldoende water per dag binnen te krijgen. Het hoeft overigens niet altijd water te zijn. Je kunt ook thee drinken of water met een fruitsmaak. Je kunt een glas water met een citroen erin veel lekkerder vinden om te drinken, waardoor je alsnog voldoende water binnen krijgt op een prettige manier. 

Beweging 

Stel dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse doelen op met betrekking tot sport en beweging. Het helpt namelijk met motivatie als je doelen behaald. Zorg wel dat de doelen haalbaar zijn en dan kun je naderhand steeds de doelen uitdagender maken. Mocht je een doel halen dan geeft dit immers een zeer goed gevoel en dat heb je nodig om te genieten. Zo kun je beginnen met hardlopen om de dagelijkse beweging binnen te krijgen. 

Voeding is belangrijk

Het klinkt zeer cliché, maar voeding is enorm belangrijk voor een gezonde levensstijl. De tip om prettig te voelen bij voeding is om door de week zeer goed te letten op de voeding en gezond te eten. Is het weekend dan kun je deze lijn doorpakken, maar dan mag je ook een uitzondering maken en ongezond eten nuttigen, want dat is ook lekker. Het is goed om af en toe een vette hap te nemen, zoals een heerlijke kapsalon na het stappen. 

Mocht je moeite hebben met gezond eten door de week, onthoud de volgende regel. Als je het niet koopt, kun je het thuis ook niet nuttigen. Het is ook mogelijk om voedingsadvies te krijgen.

Wees lief en rechtvaardig voor jezelf

Alles wat je in het leven doet is uiteindelijk voor jezelf. Wees niet te streng, maar wees lief en rechtvaardig. Zorg dat je gelukkig bent en ga niet stressen als het een keer tegenzit. Niemand is perfect en jij ook niet! 

Wanneer je gelukkig bent met de juiste mensen om je heen, dan gaat de rest van zelf en zul je merken dat je motivatie een gewoonte is. Iedereen kan het, alleen moet je het zelf willen. 

De bovenstaande tips zijn zeer eenvoudig maar door dit te implementeren in je leven, kun je veel gelukkiger zijn. Uiteindelijk moet je doen wat jezelf leuk vind en daarop bouwen. Bekijk je eigen waarde en wees daar trots op! 

Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens