Afvallen met thee

Dat thee gezond is weten we allemaal, evenals dat het eigen karakteristieke gezondheidskenmerken heeft. Er zijn diverse smaken die een functie hebben op het lichaam. Zo wordt het drinken van verveine thee zeer goed voor de spijsvertering en kun je je maaltijd goed verwerken. Je kunt ook kamille thee drinken om rustig te worden. 

In het artikel zullen we onderzoeken hoe je kunt afvallen door thee te drinken. 

Afvallen met thee

Thee toevoegen aan je dagelijkse bezigheid

Je moet er niet van uitgaan dat je kilo’s afvalt door alleen thee te drinken, maar het helpt wel als ondersteuning van een gezond lichaam. Je dient wel de nodige beweging te hebben, maar het helpt wel. Zorg wel dat je alleen de thee drinkt en niet versterken met melk of suiker. 

Het weghalen van honger

De eerste reden waarom thee handig is met afvallen is omdat het de honger weghaalt. Door een kop thee te drinken voor een maaltijd of tussen door, zal de maag gevuld en tevreden zijn, waardoor je minder extra eten naar binnen werkt om de lust op te vullen. 

Welke smaak helpt met afvallen

Volgens de expert is de theeplant (camellia sinensis) de plant die helpt met afvallen. De reden is voornamelijk doordat het helpt met het versnellen van je metabolisme. Wanneer je deze stofwisseling laat versnellen, zul je meer energie verbruiken en sneller afvallen.

Je kunt ook  voor het slapen gaan een kop kruidenthee drinken. Het helpt met het krijgen van een goede nachtrust wat weer belangrijk is voor het herstel van het lichaam. Dit helpt weer om de dag erna fris en fruitig te zijn en weer te gaan bewegen. Dit helpt weer met het verminderen van gewicht en het sterker maken van de spieren.

Verkrijgen van voldoende hydratatie 

Het lichaam moet voldoende gehydrateerd te worden en dat doe je normaal gesproken door voldoende water te drinken. Al heeft thee veel meer zin dan water, omdat het lichaam thee beter opneemt door de hoge voedingswaarde. Het helpt zeer goed met in de werking zetten van je metabolisme en door de stofwisseling extra gewicht te verliezen. 

Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens